Gárdonyi Zoltán Kamarazenekar

Karnagy: Demel Eszter

Elérhetőség: 88/788-872, 30/341-6600
Próbaidőpont: szerda 16.00-17.00 szólampróbák

17.00-19.00  összpróba (nagyterem)
Helyszín: Auer-terem, I/18, Csermák-terem

A Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeiből áll. Mintegy 40 diák muzsikál az együttesben, mely Demel Eszter irányítása alatt az egyik legjelentősebb hazai ifjúsági zenekarrá fejlődött. Érett zenei előadásmódjukkal és hangzásvilágukkal rendszeresen kivívják a közönség elismerését. Számos díj, fesztivál, koncert és turné jelzi kimagasló teljesítményüket.

A zenekar 1993 óta a három évente megrendezésre kerülő Országos Zenekari Versenyen minden alkalommal dobogós helyen végzett, többször karnagyi és tanári különdíjakban részesült. 2014-ben az országos I. helyezés és Karnagyi különdíj mellett a „legjobb Bartók interpretáció” díját is elnyerte.

A nemzetközi Piccoli Archi vonószenekari fesztiválon ARANY minősítést, 1. helyezést és karnagyi különdíjat szereztek.

2015-ben megyei Prima Díjat kaptak magyar zeneművészet kategóriában, és egyben elnyerték a Prima közönségdíját is. Veszprém város, a művészeti értékeinek gazdagításáért, a város nemzetközi hírnevének öregbítéséért Gizella-díjat adományozott számukra.

A Gárdonyi zenekar hazai és külföldi kapcsolatokat is ápol. Felléptek Budapesten a Művészetek Palotája Üveg-termében, Amszterdamban, Dánia és Hollandia számos városában, valamint lehetőségük nyílt arra is, hogy bemutatkozzanak az Auer Hegedűfesztiválon, és a "Klassz a pARTon" koncertsorozatban. A Veszprém Televízió ifjúsági és kulturális műsoraiban rendszeresen szerepelnek.

Czigány György Játék és muzsika hétszer tíz percben című műsorában való fellépésük után a következő kritikát kapták:

"A  karnagy,  Demel  Eszter  magasfokú  zenei  intenzitása  tökéletes  hatással  van  az  ifjú zenekarra.  Zenei  megformálásának  minden  mozzanatát  átveszik,  teljes  átéléssel,  hibátlan megszólaltatásban adják elő a műveket."

Demel Eszter karnagy, a hazai zenepedagógia kiemelkedő alakja, a Kokas-pedagógia jeles képviselője. Zenekarvezetői munkáját a Csermák Antal Zeneiskola és a Mendelssohn Kamarazenekar művésztanárai segítik.


A zenekar köszönettel fogad támogatási felajánlást, a Gárdonyi Zoltán Zenekarért Alapítvány számlaszámán, melyet többek között a nyári zenekari tábor költségeinek fedezésére fordítunk
Számlaszám:

Kinizsi Bank 73200206-11255668-00000000 Adószám: 18925410-1-19


gardonyizenekar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gardonyi02